Hakkında

Bloglar yani internet günlükleri, insanların kendilerini rahatça ifade edebildikleri, ilgilerini çeken konularda başkalarıyla bir şeyler paylaşabildikleri, unutmak istemedikleri anılarını, fotoğraf ve videolarını elektronik ortamda depolayabildikleri, son yıllarda büyük bir gelişim kaydeden bir internet olgusudur.

Daha çok kişisel olarak kullanıldıkları halde, son yıllarda kurumsal uygulamalar da gerçekleştirilmeye başlanmıştır. Dünya çapında pek çok büyük şirket veya kurum kendi personelini blog sayfaları açarak kendilerini ifade etmeleri konusunda destek vermektedir. Kurum çalışanları arasında yüz yüze halledilemeyen pek çok işlem blog yazarak ya da blog yorumlayarak çözülebilmektedir.

Bloglar, Üniversitemiz eğitim sisteminde değerlendirme konusunda eğitmenlerimize büyük avantajlar sağlayabilecektir. Kalabalık sınıflar ve eğitmenlere düşen ders yüklerinin fazla olması sebebiyle, süreç değerlendirmesinde sorun yaşayan eğitmenlerimiz, blogların kronolojik yapıları, ödevlerin blog sayfalarına kaydedilebilmeleri gibi kullanım kolaylıklarından yararlanabilirler. Bu sayede öğrenci gelişimini daha yakından izleyebilen eğitmenler, öğrencilere daha fazla dönüt verebilir ve yönlendirme yapabilirler.

Üniversitemizde akademik ve idari personelimizin hizmetine sunulan blog, sistemi özellikle akademik personelimizin öğrencileriyle olan paylaşımlarında yeni bir referans noktası olabilecektir. Çünkü site sahiplerinin hiçbir html, java, ftp, asp vs. bilgisine sahip olmasını gerektirmeyen ve kolayca hazırlanabilen blog sayfaları öğrenci ve eğitmenler arasında verimli bir paylaşım köprüsü olmaya adaydır. Ayrıca AKÜ Blog ortamı eğitmenlerimize; kendilerini, uzmanlık alanlarını, projelerini, yayınlarını kolayca tanıtıp paylaşabilecekleri bir ortam sağlayacaktır. Kolayca blog sayfası oluşturabilmek için gerekli tüm bilgiler sayfamızdaki linkte bulunmaktadır.