KİŞİSEL BİLGİLER
Doğum Yeri : Hatay / TÜRKİYE
E-mail :
mmasca@hotmail.com
mmasca@gmail.com
Tel: 0 272 228 12 92
EĞİTİM
Doktora: 2000 Afyonkarahisar
Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Ana Bilim Dalı, “Uluslararası Ticarette Liberalleşme ve Türkiye” başlıklı doktora tezini başarı ile savunarak doktor olmuştur.
Yüksek Lisans: 1996 Afyonkarahisar
Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Ana Bilim Dalı,”Ekonomik Açıdan Dünyada Globalleşme ve Türkiye’ye Etkileri” başlıklı tezi yazarak savunmuştur.
Lisans:1993 Ankara
Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü
Lise:1988 Kayseri
Kayseri Lisesi, Sosyal Bilimler ve Edebiyat Bölümü
İŞ TECRÜBESİ
1993’te Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır.
Eylül 1999 yılında İktisat Bölümü öğretim görevlisi olmuştur. Eylül 2000’de doktorasını tamamlamıştır.
30 Kasım 2001 tarihinde Yrd. Doç. Dr. olmuştur.
5 Nisan 2011’de Doçent olmuştur.
17 Temmuz 2017 Profesör olmuştur.
DİĞER FAALİYETLER
Mayıs 2009’da Portekiz Porto’da bulunan Universidade Fernando Pessao’da LLP Erasmus Teaching Staff Mobility kapsamında bir hafta ders ve seminer vermiştir.
Mayıs 2011’de aynı program kapsamında Litvanya’da bulunan University of Klaipeda’da bir hafta süreyle dersler vermiştir.
Mayıs 2013’de aynı program kampsamında Polonya’nın Gdansk şehrinde bulunan Gdansk School of Banking / Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku’da bir hafta süreyle dersler vermiştir.
Nisan 2014’te aynı program kapsamında Yunanistan Girit Adasında bulunan TECHNOLOGICAL EDUCATIONAL INSTITUTE of CRETE’de bir hafta süreyle dersler vermiştir.
Ağustos 2014’te Slovakya’nın Kosice şehrinde bulunan Technical University of Kosice (Slovakia)’da bir hafta süreyle dersler vermiştir.
Kasım 2014’te Mevlana Değişim Programı kapsamında Makedonya Üsküp’te bulunan International Balkan University’de bir hafta süreyle dersler vermiştir.
Temmuz 2017’de Romanya’nın Baia Mare şehrinde bulunan Technical University of Cluj-Napoca, North Center University of Baia Mare’de bir hafta süreyle dersler vermiştir.
YÖNETİLEN YÜKSEK LİSANS TEZLERİ :
Coşgun, D., “Uluslararası Kısa Vadeli Yabancı Sermaye Hareketlerinin Türkiye Ekonomisine Etkileri”, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2006.
Açıkgöz, Ş., “Kısa Vadeli Sermaye Hareketlerini Kontrol Etmede Kullanılabilecek Araçlar”, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2008.
Büyükılgaz, U., “Avrupa Birliği Emisyon Ticaret Sistemi ve Ekonomik ve Çevresel Etkileri”, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2010.
Duran, S., “Beşeri Sermayenin Ekonomik Kalkınmadaki Rolü”, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2011.
Cansaran, N., “TÜRKİYE VE SAHRA-ALTI AFRİKA ÜLKELERİ ARASINDAKİ EKONOMİK İŞBİRLİĞİ İMKÂNLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ”, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2012.
MUSA DİNÇGEZ Tüketici satın alma sürecinde televizyon reklamlarının etkisinin incelenmesi, THK Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2015
BAHRİ TURUNÇ Lise öğretmenlerinin öğrenci başarısını ölçme ve değerlendirme yeterliklerinin incelenmesi, THK Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2015
ELVEDA ÖZDİLEK Beşeri sermaye ve ekonomik büyüme ilişkisi: Orta Doğu ülkeleri üzerine ampirik bir inceleme, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019
ŞERİFE SEZER Türkiye imalat sanayinde endüstri-içi ticareti etkileyen faktörler üzerine ampirik bir inceleme, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019
ALPASLAN IŞIK Spor salonlarının ekonomik performanslarının Topsıs yöntemiyle karşılaştırılması, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019
ALAA MOHAMMED ZAMIL Petrol Gelirlerinin Ekonomik Büyüme’ye Etkisi: Irak Ekonomisi Üzerine Ampirik Bir Çalışma , Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020
YABANCI DİL : İngilizce
ÜDS 2007 Mart 90
KPDS 2007 Mayıs 88
İLGİ ALANLARI VE YETENEKLER
Ekonomi, özellikle uluslararası ekonomik ilişkiler, uluslararası ticaretin liberalleşmesi, küreselleşme, uluslararası sermaye hareketleri konuları özel ilgi alanını oluşturmaktadır.