Özgeçmiş

Atilla Evcin , 1967 yılında Kilis’te doğdu. İlk öğrenimini Gaziantep’te, orta ve lise öğrenimini ise Bolvadin ‘de tamamladı. 1989 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi.

Sonra Siirt’te SİSTAŞ Siirt Meyankökü Fabrikası’nda laboratuar şefi olarak çalıştı. Vatani görevini Şırnak ve Mardin’de yedek subay olarak tamamladı. Afyon Sultandağı’nda Kavala Konserve Fabrikası’nda imalat ve laboratuar mühendisi olarak çalıştı.

Daha sonra Bilecik SİTE Suni Kösele Deri Fabrikası’nda imalat mühendisi olarak görev yaptı.

1994 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi’nde uzman olarak göreve başladı. Öğretim görevlisi olarak atandı.

1996 yılında A.K.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü’nde yüksek lisansı’nı tamamladı. 1997 yılında Uşak Mühendislik Fakültesi’ne öğretim görevlisi olarak atandı.

2003 yılında Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde doktorasını tamamladı ve Afyon Mühendislik Fakültesi Seramik Mühendisliği Bölümü’ne Yardımcı Doçent olarak atandı. 2014 yılında Doçentlik ünvanını ve kadrosunu aldı.

2020 yılında Profesörlük kadrosuna atanmıştır. Şu anda  Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölüm Başkanlığını ve Nanobilim ve Nanoteknoloji Anabilim dalı başkanlığını yürütmektedir.

Zeolit ve polimer membranlar, seramik döküm çamurlarının reolojisi, bioseramikler, toz üretim teknikleri, sol-jel prosesleri, gözenekli malzemeler, nanomalzemeler ve ileri teknoloji seramik tozlarının üretimi hakkında araştırmaları, ulusal ve uluslararası yayınları bulunmaktadır.

Journal of Characterization isimli derginin kurucusu ve baş editörüdür. Dergi İngilizce ve Türkçe makaleleri kabul etmekte olup ayrıntılı bilgi www.jcharacterization.com isimli sitede mevcuttur.